A kis halak megeszik a nagyokat

Mint tudjuk, a cápa, amelyik nem megy előre, megdöglik. De gyanús, hogy az a cápa is megdöglik, amelyik előre megy, issza a vizet, eszi a halakat. Legfeljebb szép nagy dög lesz belőle.

Arról van szó, hogy a Metropolitan Múzeumnak tavaly sikerült egy egészen szép kis deficitet összehoznia. 40 millió dollárt. Körülbelül tudják is, hogy mi a baj, az igazgató, Thomas P. Cambell egy kicsit megrészegült a sikereitől, a múzeumok iránti érdeklődéstől, a fantasztikus látogatószámoktól, új épületet bérelnek, a Met Breuert, új szárnyat akarnak

építeni, digitális részleget létrehozni, modern és kortárs kiállításokat nyitni. Közben meg kellene reparálni az európai festészet fölött a tetőt, mielőtt még becsöpögne az eső. Pénz, pénz, pénz. Egyelőre próbálnak kevesebbet költeni a kiállításokra, elviselni az okosokat, akik azt mondják, miért nem elég az, ami van, hatezer év művészete. Ötszázezer látogatója volt a márciusi megnyitó óta a Met Breuernek, nagy szám, de a jelek szerint nem elég nagy. Megoldás meg nincs, csak a bizalom: olyan nincs, hogy bezárjanak egy ekkora múzeumot. Talán tényleg nincs. Talán lesz. Nézünk majd nagyokat?

a MET Breuer belül

a MET Breuer belül

Comments

comments